hallelujha

Sitter just nu i skandinaviska kyrkan i ayia napa där jag har fått lite hjälp med bagageförvaring över några timmar och blivit rekommenderad ett hotell så jag har allt fixat nu i stort sätt innan jag ska resa hem. Fått låna deras internett gratis och de har gett oss vofflor och festis. allt ler mot mej just nu och det känns som att jag verkligen kommer komma ihåg denna tiden av livet. Saknar ifs Hanna mycket och vill att hon ska vara med. Vi ska vara med och sjunga salmer på torsdag och de har till och med en gitarr som jag fått låna lite.

Nu ska jag bege mej till hotellet kropolis eller vad det hette och stanna där några dagar.

nu är det gjort

Nu är det absolut ingen återvändå :D, jag har precis lämnat in nycklen i receptionen och sagt till dem att jag checkar ut. om nån timme bär det av till ayia napa för att stanna där i några dagar och efter det bär det av hemmåt. Känns lite halvnervöst att åka iväg till ayia napa utan att ha nånstans att bo men det ska nog gå bra. Sa hej då till Aiden och Carrie nyss och hjälpte dem med bagaget då de åkte iväg till sitt hotell för att imorgon börja jobba på allvar. Har också sagt halvt hejdå till de andra men det kommer nog bli ett tillfälle till innan jag drar.

Försöker ständigt lägga in bilder men det verkar som att blogg.se har lite strul för infoga bildknappen funkar inte för mej.

Jag har bestämt mej!

Nu har jag bestämt mej och jag har även diskuterat detta med TMC. Vi hade individuella snack idag och då tillkännagav jag att jag tänker åka hem. Jag fick jobbet efter träningsveckan men det här jobbet är inte riktigt vad jag väntade mej. Det är ett jättehärligt jobb och så men jag åkte ner främst för musiken och det är den jag är missnöjd med. showerna är inte så proffsiga som jag hade hoppats och jag känner att de inte kan ge mej det jag vill, det är musiken de satsar minst på, och jag vill inte vara ifrån Hanna så länge om jag inte känner mej helt nöjd. får helt enkelt försöka fixa nått med musik hemma och då kan jag fixa det vid sidan av ett elektikerjobb kanske?! Har i alla fall bestämt mej. Thomas på TMC tyckte att jag skulle försöka ge mej av från detta hotellet så snart som möjligt och jag tror att jag ska ta en runda till ayia napa i några dagar innan jag ger mej av hemmåt igen.

Kan ju tyckas vara lite tråkigt att åka hem men det kändes helt enkelt inte rätt. Ångrar dock inte att jag åkte hit då jag har haft riktigt skoj och fått uppleva nått nytt som verkligen har gett mej något. Hoppas man kan hålla kontakten med några man träffat här i alla fall.

Staden stog i lågor.

Här på Cypern firar man nu påsk, eller Kala paska som det heter på cypgrekiska. De firar denna högtid väldigt hårt och den är väldigt stor, mycket större än våran julafton. Igår efter showen gick jag ut och tog en öl och när jag var på väg tillbaka kunde jag se lågor och rök sticka upp över taken några hundra meter från hotellet. Nyfiken som man är så började jag gå upp mot kyrkan där jag tycker röken kom ifrån. Det var ifs sant att det brann vid kyrkan för man hade tänt en brasa utanför kyrkmuren som exploderade lite då och då av nån orsak jag inte känner till, men det brann längre upp också. Jag vågade dock inte gå längre upp pga att jag kanske inte skulle hitta tillbaka och så ville jag inte heller vara ivägen för folk som vill ta sig därifrån (var typ 500 som var utanför kyrkan som just var slut). Jag var nu ca 400meter från hotellet och kanske 300 ifrån branden. av röken och lågorna som jag såg så verkade det som att det vara minst två hus som stog i brand och bara för tre dagar sedan när jag skulle gå ner till frukosten så brann det ett hus precis jämte kyrkan med lågor jämnhöga med kyrkan. Undra hur bränderna uppstår? tänder nån på eller är det en tillfällighet att det blir två bränder så nära varandra?

Har funderat lite på hur länge jag verkligen ska jobba som en entertainer, jag menar jag klarar av jobbet och det är ganska kul. Men det känns som att jag inners inne vill hålla på med musik och inte shower just nu. Vill ha eget material att sjunga, inte vara med i en massa danser utan vara mer som en musikartist än showartist. Saknar även Hanna väldigt mycket och har haft tankar på att sticka hem. Om jag nu skulle göra det så har jag i alla fall provat på det här och fått lite mer scenvana så det vore inte helt slöseri med tid och pengar. Ångrar verkligen inte att jag åkte men kanske inte vill vara kvar. Kan ni inte hjälpa mej med beslutet, kommer kanske inte göra som ni säger men ni kanske kan påverka?!


Lördagen 26 april

Ok då var det lördag morgon och även om jag var med och sjöng en låt på showen igår så anser jag kvällens show som den första. Gillade faktiskt kvällen igår då jag efter att jag vart på scen gick ner och fick ganska många komplimanger för mitt sång. är väldigt trött idag och saknar hanna jättemycket men det är väll bara att bita ihop. Har börjat tänka på att gruppen jag övar med kommer ju att splitras sen, känns ganska sorgligt och även om vi bara känt varandra i några dagar så känner i alla fall jag som att jag vart här 2-3 veckor redan. Har fått så många nya intryck. Känner mej även mer och mer självsäker i det vi ska göra för varje dag som går. Och på sportsaktiviteterna får jag nästan ingen övning alls för de tycker att jag redan klarar av de (men danserna envisas de fortfarande att jag ska lära mej men vi får se hur det går).


Lunchrast

Har lite rast nu men har ändå fått uppgifter att göra, ska bland annat lära in en sång till uppträdandet ikväll.

Kim undrade lite över de andra så jag tänkte att jag skulle ta upp de. (vad som inte syns så fick jag springa ifrån för att fixa lite grejer efter två rader så vi har ganska mycket att göra) Alla är jättetrevliga och hjälper till när man behöver det och det börjar kännas som att man känner varandra lite mer nu. har fått bra kontakt med nästan alla svenskarna och större delen av de brittiska deltagarna. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om dem ännu men det kommer nog komma mer sen när man börjat jobba, även om det inte är samma folk på "jobbet" som här på träningslägret (visade sig föresten att det fortfarande finns en chans att man hamnar på Rhodos). De flesta är väldigt utåtgående och lättsamma men mer kan jag nog inte berätta om dem.

Som slutsats kan jag i alla fall säga att jag än så länge inte skulle vilja byta ut nån av deltagarna mot en ny främling :P.

Gött att få kunna sitta på nätet lite

Utnyttjar varje ledig stund just nu till internet känns det som. Har lite rast nu innan jag vid 20 ikväll ska ha hand om ljudet för barn discot och sedan delta i kvällens show. Skillnaden mellan nu och förra gången är att jag ser fram imot att vara med. Hade verkligen ingen lust förra gången, ser till och med fram imot sång och dansuppträdandet jag ska göra i morgon och i övermorgon. skulle igentligen bara vara med i övermorgon men får hoppa in extra imon. Idag har det vart riktigt varmt och vi har fått lira lite vattenvollyboll men de säger att det kommer bli riktigt värmt i helgen så jag få se hur bra jag klarar av de, med det är ingen större fara än så länge. Lämna gärna kommentarer så jag kännar att det är någon som läser och ni får gärna ställa frågor om ni undrar över nått eller känner att jag lämnar nått ute.

Onsdagen

Igår hade jag en relativt lugn dag då jag inte behövde öva in några danser med undantag från barndiscot och satt större delen av dagen med datorn i träningsllokalen och övade in låtar. Fick även in internett på den och lyckades snacka lite med Hanna på msn och det fick mej genast att må lite bättre. Vädret börjar bli lite varmare redan och även om det är svalt på kvällen när jag går och lägger mej så är det faktiskt lite varmt på morgonen när jag går och käkar frukost. Det är ett jättefint hotell jag är på och vi har även vart en runda på en strand och lirat lite vollyboll för att lära oss reglerna och hur vi ska hålla koll på poäng osv. det är långa träningsdar och vi slutar inte fören runt midnatt och även om jag inte är på scen idag så ska jag upp imorgon torsdag för att vara med i lite tävlingar och underhålla gästerna.

Andra dagen

klockan är nu 18:22 och vi har tagit oss igenom större delen av dagen. Sent igår kom de sista deltagarna till träningsveckan med nationaliteten England. Jag halvsov när de kom och brydde mej inte med att öppna ögonen.

Dagen började med samling i showsalen i källaren och har hållt till där under nästan hela dagen med undantag måltiden. Vi har övat in danser till sånger väldigt flycktigt så vi har fått göra anteckningar hela tiden för att kunna öva på dem själva senare och så har vi fått välja ut en låt som vi ska framföra på en "cabare'". Känner verkligen inte för att sjunga ikväll men man måste så det är väll bara att bita ihop även om jag är helt utmattad. Resten av kvällen består i alla fall av middag vid 19 ungefär i finkläder, sen upp och byta om till barndiscot för att sen skynda upp och byta om inför cabaren, för att efter den socialisera med gästerna och sist men inte mist öva in de sista låtarna som stog på dagens lista och detta kommer  troligtvis resultera i att kvällen slutar runt 24:00 och förhoppningsvis inte senare. hoppas allt blir lättare snart för jag suger verkligen på danserna och orkar inte med att övar in fler just nu men det kommer nog snart :S.

Hannie, älskar dej me!!

Kommer nog mer om hur det är vädermässigt och så vidare snart.


På hotellet

Nu ligger jag här första kvällen på hotellet och ska snart gå och lägga mej, klockan är 21:05 och jag har nu varit uppe strax över 35h i sträck. Har fått dela rum med den andra killen från sverige som heter Evgeni och lite senare ikväll ska  det komma en kille till från England som ska sova i samma rum oxå. är hur sliten som helst och vi har bara tagit det lungt sen vi kom hit, tagit ett dop i polen, käkat lite i resturangen och gått en runda på stan. skulle vara hur roligt som helst att ha hit alla polare och få dela detta med dem och med Hanna men ska försöka att inte tänka på det nu, imorgon börjar träningen och då har vi för mycket annat att göra och då blir det nog lättare.

På prags flygplats

Har tio minuter på mej just nu så jag publiserar lite:

Nu sitter jag på prags flygplats och skriver lite i ett textdocument i hopp om att jag kan publicera detta senare. Det blev en lång resa upp utan någon vidare sömn och jag mötte upp en tjej som heter Therese innan incheckningen för att möta upp resten av gänget på andra sidan. Vi har nu en knapp timme kvar innan nästa flyg lyfter mot larnaca (Cypern). Alla tjejer verkar vara trevliga och härliga men vi har inte fått nån kontakt med den andra killen ännu men det kommer nog. just nu sitter vi och diskuterar kontraktet vi alla skrivit på och hepatit A, B :P. Ser fram imot att komma ner och redan i morgon ska jag få sjunga den första låten på scen och vill komma till hotellet så jag kan få lite sömn och vila upp mej. Har inte riktigt hunnit med att sakna någon än men sitter och tänker på allt folk hemma och undrar över vad de gör. Ett stort tack till Kim som körde hela natten för att jag skulle komma upp i tid.

Cause i'm leaving on a jetplane...

Vet att jag inte har skrivit på ett tag nu men ska försöka bättra på skrivandet med det kommer nog att dröja en vecka till pga allt material vi måste öva in.

Nu är det bara några timmar kvar tills planet lyfter. 08:00 går det från Arlanda flygplats mot Prag för planbyte och sedan vidare mot Larnaca (Cypern) där jag landar 15:45 om jag inte minns fel. Sitter och väntar på att klockan ska gå så jag kan ge mej iväg. Kim kommer köra mej upp till Arlanda och vi ska försöka komma hemifrån vid ca 24:00 och ta god tid på oss. Som resesällskap har vi med oss Kims flickvänn Natalie, dels för att hon är trevlig men även för att han inte ska behöva sitta själv hem (ville ha med Hanna också men hon kunde inte :S). Börja känna av nerverna nu, har sagt hej då till en massa folk men det var jävligt svårt att säga hej då till HANNA (svårast)!

Första veckan där nere kommer jag att tillbringa på The Atlantica Oasis Hotel i Limassol för dem som känner till cypern :P och där kommer vi att träna in showerna och annat som vi måste kunna för att klara av jobbet. Jag antar för övrigt att alla som läser min blogg vet vad jag är ute på. Efter träningsveckan så kommer vi få åka till "våra" hotell för att jobba där resten av tiden.

Detta får bli allt för denna gången men vi hörs snart igen. Lämna gärna kommentarer.

Kakan!

Vi väljer lika lätt vem vi ska älska som vem vi hatar.

På samma sätt men inte lika enkelt väljer vi om vi vill bli älskade eller hatade.

Handling och konsekvens.

Allt är ifs inte svart eller vitt, det finns en stor grå zon tio gånger störren än den vita och svarta tillsammans. Det är i den här zonen som det uppstår konflikter, det som kan ses som glasklart för den ena kan uppfattas på ett annat sätt för den andra. Allt handlar om att se saker och ting ur samma synvinkel. Man behöver inte stå jämtevarandra för att dela synvinkel, räcker att vända tidningen uppochner för att personen mitt imot dej ska fatta poängen i artiklen.

Älska, "det är så lätt att kasta kärlek när den vackert tas imot" detta skrevs av en svensk artist vid namn Lars Winnerbäck. Hur ska man göra när den vägras tas imot? Hur ska man övertyga en som redan har bestämt sig? Handling och konsekvens, vilken handling ska jag ta för att få rätt konsekvens, få människor tänker så medan alla borde.

vilken handling ska jag ta? Fel, vilken konsekvens vill jag ha! Kärlek, vem vill inte ha kärlek. Jag skiter i om den inte tas imot vakert, är hon envis så måste jag övertala, handlingen får bestämmas av konsekvensen. Kärleken är inte blind men ganska närsynt så om man ser suddigt så måste man vara extra försiktig så man inte ser fel!

Music makes good

Idag har jag vart i Värnamo på evenemanget Music makes good som var annordnat av Natalie och Emilia i form av deras projektarbete i skolan. Jag var där dels för att lyssna på de fem banden som skulle uppträda men dels för att hjälpa till.

Dagen började ifs inte så här men historien börjar med att jag åker hem till Kim strax efter ett och hamnar sittandes på hans säng och kollar på saltkråkan innan vi åker och hämtar Robin efter jobbet för att bege oss till värnamo. Väl framme hoppar Kim och Robbin av vid navet medans jag ska köra vidare till Teliabutiken för att låsa upp min telefon. När jag ska vända bilen så backar jag på en "sugga" som ligger helt gömd bakom bilen. Men ingen större skada sked trode jag och körde vidare.

Framme hos telia får jag sedan hjälp och de säger att det kommer dröja minst 5 dar för att de saknar några koder. Jag lämnar butiken sätter mej i bilen och vrider om nycklen. När jag sedan gasar på för att backa hör jag hur avgasröret delar på sig och bilen börjar ljuda överdrivit mycket. Ringer snabbt Kim för assistans och finner att han, Robin, Natalie och Mille är på vägen i en bil strax utanför parkeringen jag står på och de kommer och plockar upp mej. Vi drar vidare till Kvantum för att dela ut några flygblad och för att fruntimmerna ska handla mat.

Vi hoppar lite i historien och när vi kommer tillbaka har vi redan vart och fixat lite med konserterna och jag och kim befinner oss åter på parkeringen där min bil står parkerad. Vi försöker fixa avgasröret men märker att vi behöver verktyg. Så Kim beger sig in på en galleria och kommer ut med en skiftnyckel så vi kan göra en provisorisk lösning för kvällen. A Fucking savier in the nöd. För de som vill veta så höll det inte hela vägen men efter en smärre sjystering så kunde jag ta mej hela vägen hem.

Vad det gäller konserten så tycker jag att Natalie och Mille gjorde ett bra jobb men att de borde anlita en annan ljudtekniker och kanske fixa lite bättre utrustning, ev tvinga dit ljudteknikern lite tidigare så han kan säga vad de måste fixa extra. Underhållningen var hyfsad och jag låter ljudteknikern ta på sig skulden för att den inte får betyg bra eller mej som den igentligen borde få. Jag har i alla fall bestämt mej för att hålla ett öga på det sista bandet som uppträdde: Nitrodive och om deras nästa platta som snart ska komma är lika bra som låtarna jag har hört från den gamla så kommer jag nog gilla det.

Tack för en skön kväll i musikens tecken.

Hemma

Sådär, då är man hemma igen efter en tid i flyinge med flickvännen. Kom hem igår kväll vid sju tiden efter en ganska soft bilresa hem. Kändes skönt att komma hem men surt att åka ifrån Hanna, saknar henne. Det är väldigt svårt att hålla sig fokuserad så här i efterhand men jag hoppas det går bättre imon för jag måste verkligen ta i tur och börja öva på låtarna på allvar nu. Har ifs övat på dem innan också men inte alls så seriöst. Känner att jag inte har något intressant att skriva här just nu men kommer nog försöka igen lite senare.

Lund igen

Sent i tisdagskväll så tog jag bilen med nya sommardäck och åkte ner till lund för att tillbringa resten av veckan hos flickvännen. Fattar igentligen inte hur mycket jag gillar att köra bil sent på kvällen/natten. Dels är det inte så mycket trafik och dels så är det bara intelligenta förare (dvs ingen som beter sig som nybörjare) som är ute vid den tiden. Resan gick i alla fall bra och jag vara nere redan vid halv 12 precis lagom tills Hanna skulle lägga sig.

Större delen av onsdagen tillbringade vi sedan på Nova lund och område runt omkring. För den som inte vart i Lund innan jag kan förklara att Nova lund är ett köpcentrum med en massa olika butiker och på området runt omkring ligger det nästan lika många till. Hanna och Jackie gick runt i en massa butiker och jag tröttnade efter ett tag att hänga efter dem och tog mej en egen liten prommenad. På samma tid som de hittade typ 4 plagg hade jag lite senare köpt ett par nya shorts, en skjorta, två t-shirts, lite sockar och en ny bärbar dator av märke HP som jag för övrigt sitter och skriver på just nu. Riktigt nöjd med mitt köp faktiskt, var en tjej som ska med till cypern som heter Johanna som , även om hon kanske inte vet om de, övertalade mej till att köpa en dator innan jag åkte iväg.

Försökte för övrigt att rida igår igen. Men det går inte riktigt som jag vill, åker upp och ner som en jojjo i sadlen varje gång jag ska försöka trava, gick ifs lite bättre på slutet men jag blir mest sur när jag inte kan. Stort tack till Hanna som har i alla fall lite halvt tålamod med mej.

Studiebesök

Igår var min första lediga dag, och vad passa då bättre än att åka och jobba lite. Har nämligen vart på studiebesök på Lars och Marcus jobb Petterson & Duhr och hjälpt dem med ett par nya datauttag, bland annat till den nya stämpeldatorn. Eftersom jag inte jobbar åt nått företag så har jag tagit det jävligt lugnt och det tog hela gårdagen och nån timme idag. Det har vart ganska soft att glida runt där och se hur de har det. Ett jävligt skönt gäng verkar det i alla fall va som jobbar där. Tycker dock att Lars ska fixa lite fler Petterson & Duhr truckerkepsar, de är ju störtsköna även om den enda som finns är väldigt smutsig! :P

Idag ska jag för övrigt fixa nya däck till bilen så familjen kan ha den och köra runt i när jag är borta och samtidigt fixa nytt bakdäck till pappas motorcykel så den blir fitt for fight. 

I morgon blir det áv till Lund för att vara där över nästa helg och flumma lite med tjejerna på flyingekungsgård. Väl där nere ska jag också försöka införskaffa mej en bärbar dator så är det någon som har tips på bra eller dåliga datorer eller nån bra butik så får ni gärna skriva en kommentar. 

RSS 2.0